Matematik

Finde koordinaterne til to tangenters skæringspunkt

20. november 2012 af dev123rimc123c (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, hvordan beregner man koordinaterne til to tangenters skæringspunkt. 
Det skærer igennem 3,-8
Ligningerne for dem er x=5 og x=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af mathon

 

         linjerne
                       x = 5 og x = 1     har ingen fælles punkter

 

......
   skriv hele opgaveteksten

 


Svar #2
20. november 2012 af dev123rimc123c (Slettet)

Grafen for funktionen f(x)=x2-6x+5 skærer i x-aksen i to punkter

Beregn koordinaterne til de to tangenters skæringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af mathon

funktionen
                   f(x) = x2 - 6x + 5      skærer x-aksen i (1,0) og (5,0)

                   f '(x) = 2x-6

      tangenthældning i (1,0):
                   f '(1) = 2·1 - 6 = -4

      tangentligning i (1,0):
                
                   y = -4(x-1) + 0     

                   y = -4x + 4   

 

 

      tangenthældning i (5,0):
                   f '(5) = 2·5 - 6 = 4

      tangentligning i (5,0):
                
                   y = 4(x-5) + 0     

                   y = 4x - 20  

 

 

skæring kræver:
                            4x - 20 = y = -4x + 4

                            8x = 24

                            x = 3     som indsat i y = 4x - 20
giver
                            y = 4•3 - 20 = -8

dvs
skæring  i
                           S(3,-8)

             


Svar #4
20. november 2012 af dev123rimc123c (Slettet)

Tak for svaret, men hvordan finder man det, jeg kan ikke følge med helt ?


Svar #5
20. november 2012 af dev123rimc123c (Slettet)


Skriv et svar til: Finde koordinaterne til to tangenters skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.