Matematik

Vilkårlige trekanter

20. november 2012 af vleranda10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man højden i en vilkårlig trekant med længderne og vinklerne:

a: 12cm

b: 7cm

c: 8,2cm

A: 41,53°

B: 34,47°

C: 103°

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af hbhans (Slettet)

Er det højden på a, b eller c?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

.

Som du kan se:

højden vil danne en ny retvinklet trekant, hvor du f.eks. kan bruge sinus til at bestemme den modstående katete (højden) i den nye retvinklede trekant

  her gælder: 

        sin(C) = hb / a


Svar #3
20. november 2012 af vleranda10 (Slettet)

#1

Højden på c

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2012 af hbhans (Slettet)

#3

#2 har givet dig svaret; du skal blot finde højden fra C til siden  AB.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2012 af mathon

a: 12cm

b: 7cm

c: 8,2cm

                     cos2(A) = ((b2 + c2- a2) / (2bc))2

                     hc = b•sin(A) = b•√(1-cos2(A))

 


Svar #6
20. november 2012 af vleranda10 (Slettet)

#5

Hvordan laver man cos^2 på lommeregneren, og er det ikke lettere at bare sige b•sin(A) istedet for at b•√(1-cos2(A))? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2012 af mathon

 

                     hc = b•sin(A) = b•√(1-(cos(A))2)

     

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2012 af mathon

tast
            12->a
            7->b
            8.2->c

                           (b^2 + c^2- a^2) / (2*b*c) -> d

                           b*√(1-d^2)
          


Svar #9
21. november 2012 af vleranda10 (Slettet)

#8

Tusind tak! Men kan det passe at højden er 7,8 når den sidelængderne er 7 og 8,2? 

 

 


Svar #10
21. november 2012 af vleranda10 (Slettet)

#8

Når jeg bruger #2's metode, får jeg højden til at være 4,64? Giver det ikke mere mening at højden er 4,64? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. november 2012 af mathon

vinklerne er forkerte, hvis siderne passer

A:104,0°

B: 34,5°

C: 41,5°

 
          hvoraf
                      hc = b•sin(A) = 7•sin(104,0°) = 6,8

 

  


Skriv et svar til: Vilkårlige trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.