Matematik

Vektor opg. 3.095

21. september 2005 af LA PLAYA (Slettet)
Hej...

hvis en plan a er givet ved:

2x + 3y + z = 6

hvordan bestemmer man så kordinatsættene til punkterne A, B og C hvori planen skærer koordinatsystemets akser....?



Synes ikke rigtigt jeg kan se hvordan man starter på denne.... nogen der vil hjælpe....!?!

På forhånd tak...

LA PLAYA

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2005 af frodo (Slettet)

hvad gælder der om x-aksen? Jo, både y og z er 0,

udnyt tilsvarende til de andre akser

Svar #2
21. september 2005 af LA PLAYA (Slettet)

hmm...vil det sige at:

A=(2,0,0)
B=(0,3,0)
C=(0,0,1)

...eller hvad ???

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2005 af frodo (Slettet)

nej. du skal have isoleret den variable.

ex:

(y,z)=(0,0):
2x=6 <=> x=3 altså bliver skæringspunktet (3,0,0)

Svar #4
21. september 2005 af LA PLAYA (Slettet)

ahhh... takker... (så er jeg med... ) tak for det frodo :-)

Skriv et svar til: Vektor opg. 3.095

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.