Matematik

reducer

23. november 2012 af Niclasmathias (Slettet) - Niveau: B-niveau

(a+2b)2-a(a+4b)
(a+2b)(a+2b)-a(a+4b)
A2+4b-a(a+4b)
A2+4b-a2+4b
8b

 

Er dette det rigtige resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2012 af PeterValberg

Nej

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

   nej

      husk / lær kvadratsætningerne :)

            (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

            (a-b)2 = a2 + b2 - 2ab

            (a+b) • (a-b) = a2 - b2


Svar #3
23. november 2012 af Niclasmathias (Slettet)

hvordan finder du frem til de 4ab


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2012 af PeterValberg

hvis du tænker på #1, så skal du huske på hvordan man ganger et tal ind i en parentes....
nemlig ved at gange ind på alle led i parentesen

regel:

a·(b + c) = ab + ac

I dit specifikke tilfælde:

-a(a + 4b) = -(a·a + 4·a·b) = -(a2 + 4ab) = -a2 - 4ab

Er det svar på dit spørgsmål

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.