Matematik

andengradsligning

23. november 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude jeg har virkelig store problemer med denne opgave håber at der er et klog hoved som kan hjælpe :)

 

(Uden hjælpemidler)
Andengradspolynomiet f er givet ved   F (x) = ½x^2 – 4x+6


Bestem toppunkt for den tilhørende parabel og eventuelle skæringspunkter med x-aksen.
Bestem herefter værdimængden for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for toppunktets koordinater

(xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a))

Skæringspunkterne med x-aksen har y = 0, s man bestemmer deres x-koordinater ved at løse 2.-gradsligningen f(x) = 0 .

Da grafen for f(x) er en parabel, der vender grenene opad, er værdimængden for f intervallet

Dm(f) = [yT , ∞[.


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.