Fysik

halveringstykkelse og absorptionskkoefficient

24. november 2012 af Ljine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har ligningen T(x)=T0*e^-ux

hvor u er absoprtionskoefficienten. Den skal jeg finde, men hvordan?

Jeg har fundet forskriften Y=643,088*0,902412^x den skal jeg bruge til at finde halveringstykkelsen, men hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2012 af peter lind

643,088*0,902412x = 643,088*eln(0,902412)*x

T½ = ln(½)/ln(a)


Svar #2
24. november 2012 af Ljine (Slettet)

Ahh så var det jo ikke så svært tak:-)

Svar #3
24. november 2012 af Ljine (Slettet)

er u så ln(0,902412) ?  mit x er 5,17

min halvveringstid bliver negativ, hvordan kan det lade sig gøre, da det er halveringstiden for et radoaktivt stof?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. november 2012 af mathon

                            T(x) =643,088e-0,102684x

                            T(x) = Toe-µx

                            T(x+X½) = (1/2)·T(x)

                            Toe-µ(x+X½) = (1/2)·T(x)

                            Toe-µx-µX½ = (1/2)·T(x)

                            (Toe-µx)·e-µX½ = (1/2)·T(x)

                            T(x)·e-µX½ = (1/2)·T(x)

                            e-µX½ = (1/2)

                            eµX½ = 2

                            µ•X½ = ln(2)
 

                            X½ = ln(2) / µ

                            X½ = ln(2) / 0,102684

                           

                           

 


Skriv et svar til: halveringstykkelse og absorptionskkoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.