Matematik

Gennemsnit af tider

24. november 2012 af cjmo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Hvordan er det nu, man regner gennemsnittet af tider?

Jeg skal regne gennemsnittet af disse tider:

5:11
4:35
4:53
5:29
4:57
4:42
4:23
4:51
5:06
5:13
5:21
4:44

Håber, der er en, der kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2012 af happyslapping (Slettet)


Svar #2
24. november 2012 af cjmo (Slettet)

Ja, men kan man godt regne med det, når det er i minutter og sekunder? Er der så ikke noget med, at man skal regne om, gange eller dividere med en faktor 60·60 eller sådan noget?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2012 af mejjem (Slettet)

Det er rigtigt at ,du skal lægge alle tiderne sammen, men det skal gøres på den rigtige måde.

Du kunne for eksempel:

1.) omregne alle tiderne til sekunder.

2.) summere alle tiderne

3.) divider summen med antal observationer.

Nu har du svaret på gennemsnittet givet i sekunder. Herfra kan du så omskrive det til minutter.


Svar #4
24. november 2012 af cjmo (Slettet)

Og hvordan omregner jeg tiderne til sekunder? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt, at 1 min = 60 sek (har du ikke lært det?).


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2012 af mejjem (Slettet)

De tre første tider:

 

5:11

4:35

4:53

 

1 minut = 60 sekunder

5 minutter og 11 sekunder = 5*60+11 sekunder = 311 sekunder

4:35 = 4*60+35 sekunder
4:53 = 4*60+53 sekunder

 

Ps: hvis du vil være smart, lægger du alle minutterne sammen, ganger summen med 60 og lægger dette tal til summen af alle sekunderne.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2012 af mejjem (Slettet)

Svaret på opgaven er 4 minuter og 57 sekunder i gennemsnit. Brug dette til at tjekke om du har regnet rigtigt.


Svar #8
24. november 2012 af cjmo (Slettet)

Aah, ja selvfølgelig. Var vist lige lidt for sløv til at tænke mig om der. Pinligt :)
Tak!


Skriv et svar til: Gennemsnit af tider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.