Fysik

Ideale gasser

24. november 2012 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne konstanten "k" ud, fra nedenstående formel. Men for at komme ud med den rigtige enhed som resultat, skal jeg så benytte R=8,31 J/mol×K eller skal jeg benytte R= 0,0821. Og hvilken enheder får jeg så efter beregningen(bare så jeg kan tjekke fremgangsmåden).

k=n*r/V

rho luft=1,20 kg/m^3   og M=0,029 kg/mol for atmostfærisk luft.

n=0,003310345 mol     R=8,31 J/mol×K eller 0,0821 L*atm/K*mol    T=297,15 K

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2012 af mathon

enheder:

                  mol • (J/(mol•K)) / m3 = mol • (Pa•m3/(mol•K)) / m3 = Pa/K

                  mol • (atm•L/(mol•K)) / L =  = atm/K


Svar #2
24. november 2012 af Chochang (Slettet)

Vil det sige at J= Pa*m^3?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2012 af mathon

 

                                        J = Nm = (N/m2) • m3 = Pa·m3


Svar #4
24. november 2012 af Chochang (Slettet)

Men skal jeg så lave værdien R=8,31 J/mol×K til enten noget der er højere eller lavere, når nu R er 8,31Pa·m3//mol×K?

Ligesom når man fra cm^3 går over til m^3, så bliver tallet 10^-6 mindre.


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når alle indgående størrelser er angivet i SI-enheder, kommer resultatet også ud i SI-enheder.


Skriv et svar til: Ideale gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.