Matematik

lineær algebra

25. november 2012 af 215 (Slettet)

Er disse ligningssytemer løst rigtigt?

Vedhæftet fil: Cads.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af nielsenHTX

den første er rigtig, notationsmæssigt skriver man normalt vektorer med små bokstaver.

 

at inverter en 3x3 matrice er ofte træls. og du har lavet en fejl et sted i det {x = 0, y = -2., z = 9.} er løsningen.
personligt vil jeg nok bare reducerer den i stedet for.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2012 af hesch (Slettet)

En metode til at invertere en matrix på, er:

-    Opstil matrix A ved siden af en enhedsmatrix E.

-    Lav nu de samme række/søjle operationer på A og E, således at A bliver en enhedsmatrix.

-    E vil nu være lig med A-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2012 af nielsenHTX

#2 det kan man, men når man ikke der decideret interesseret i den inverse kan man jo lige godt finde b med det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du kan altid selv kontrollere din løsning ved at indsætte i den oprindelige ligning.


Skriv et svar til: lineær algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.