Matematik

bestemmelse af f'(x) ved produktregl

25. november 2012 af laura122 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med denne opgave som jeg ikke helt kan finde ud af:

 

Bestem f '(x) ved at benytte produktreglen på f(x)=x*(sqrt(x))

 

Vi kender jo produktreglen til at være: f '(x) * g(x)  +  f(x) * g '(x)

Men jeg forstår ikke rigtigt hvad der er f(x) og hvad der er g(x)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af peter lind

f(x) = g(x)*h(x)   g(x) = x, h(x)= kvrod(x)


Svar #2
25. november 2012 af laura122 (Slettet)

okay, men er det så rigtigt at sige:

0 * kvrod(x)  +  x * (1/(2*kvrod(1))) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2012 af peter lind

Nej. Hvad er den afledede af x og den afledede af √x ?


Svar #4
25. november 2012 af laura122 (Slettet)

Det ved jeg ikke, tror slet ikke jeg har forstået det med den afledede funktion...


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2012 af mathon

 

           f(x) = x √(x)              x>0 af hensyn til den følgende differentiation af √(x) 

               
    her sættes
                        g(x) = x              g '(x) = 1

                        h(x) = √(x)          h '(x) = 1/(2√(x))

   du har så

                        f(x) = g(x) • h(x)
   og
                        f '(x) = (g(x) • h(x)) ' = g '(x)•h(x)  +  g(x)•h '(x) = 1•√(x)  +  x•1/(2√(x)) =

                                                                                        √(x)  + (1/2)•√(x) = (3/2)•√(x)             
                       


Svar #6
25. november 2012 af laura122 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Men jeg ville lige spørger hvordan man kommer frem til den afledede funktion? Er det bare et fact?

Hvis vi så fx har (3-2x) - hvad ville her være den afledede funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2012 af peter lind

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/diff.html#skema eller din bog for regneregler, du bør kunne


Skriv et svar til: bestemmelse af f'(x) ved produktregl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.