Matematik

Trigonometri

25. november 2012 af mysweetrose (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en venlig sjæl, der vil hjælpe mig med denne opgave?
"Teknisk udvalg ville i 1983 ikke imødekomme en ansøgning om at hæve taghældningen fra de tilladte 45grader til 50grader

I det følgende antages, at det planlagte parcelhus skulle have en bredde på 9.20meter og sædvanlig symmetrisk galvprofil.

Beregn den ekstra højde, huset ville få med en taghældning på 50grader, sammelignet med den højde, en taghældning på 45grader ville give"
Håber nogle kan hjælpe..


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning. Det fremgår at den ekstra højde er

(9,20m/2)·(tan(50º) - tan(45º))


Svar #2
25. november 2012 af mysweetrose (Slettet)

Mange tak! Der er dog dette underspørgsmål også. 
"Hvor stor kunne taghældningen blive, hvis teknisk udvalg kunne acceptere en højde på 0,50 mere end den højde, en taghældning på 45 grader ville give?"
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så løs ligningen

(9,20m/2)·(tan(v) - tan(45º)) = 0,50m


Svar #4
25. november 2012 af mysweetrose (Slettet)

Undskyld min dumhed, men.. Jeg kan sagtens udregne ligninger, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skriver det til en "rigtig" ligning? :) 
Ved ikke om det giver mening, men den ser bare lidt uoverskuelig ud sådan der.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

isoler tan(v):

tan(v) = 1 + 1/9,2 = 10,2/9,2


Svar #6
25. november 2012 af mysweetrose (Slettet)

hvordan kommer jeg videre derfra? :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved at bestemme vinklen selv

v = tan-1(10,2/9,2)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.