Matematik

associativt?

26. november 2012 af Kristina0 (Slettet)

Havd betyder det når en matrix kan være associativ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af hesch (Slettet)

Den associative lov gælder for den, f.eks:

( a + b ) + c = a + ( b + c )

og

( a * b ) * c = a * ( b * c )

eksemplificerer hvad den associative lov går ud på.

 


Svar #2
26. november 2012 af Kristina0 (Slettet)

så det betyder at rækkefølgen er ligegyldigt?


Svar #3
26. november 2012 af Kristina0 (Slettet)

Men det troede jeg at kommutativt betød


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2012 af hesch (Slettet)

Nej; den kommutative lov eksemplificerers ved:

a + b = b + a

og

a * b = b * a    ( Faktorernes orden er ligegyldig )

Den kommutative lov gælder f.eks. ikke for matricer, hvad angår multiplikation:

A * BB * A    ( A og B er matricer )

 


Skriv et svar til: associativt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.