Fysik

Q-værdi,

26. november 2012 af avengers (Slettet)

Hej

jeg vil gerne spørge om hjælp om en opgave i fysik

 

jeg har fundet alfa-henfaldet for Po

_____________________________________
Nuklid              Masse i unit               Masse i unit
                              før                            efter
Po-209                 209
Pb-205                                                    205
He-4                                                         4
i alt                      209                             209

hvordan finder jeg Q-værdien af Po?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2012 af peter lind

Du slår op i en tabel med en mere præcis angivelse af massen Q værdien er så masseforskelle mellem massen inden henfaldet og summen af masserne efter henfaldet gange med kvadratet på lyshastigheden.


Svar #2
27. november 2012 af avengers (Slettet)

 hvad er Po med nøjagtige decimaltal

 jeg kunne desværre ikke finde nogen anden tabel,


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. december 2012 af mathon

Nuklid              Masse i unit               Masse i unit
                              før                            efter
Po-209        208,982401
Pb-205                                            204,974458
He-4                                                     4,00260
i alt              
208,982401              208,977058          

                       Δm = (208,977058 - 208,982401) u = -0,005343 u = -8,87227·10-30 kg

                       Q = | Δm | • c2 = (8,87227·10-30 kg) • (2,99792·108 m/s)2 = 7,974·10-13 J = 4,97697 MeV


Skriv et svar til: Q-værdi,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.