Matematik

f(x)= -2^2+6x+3

26. november 2012 af cillebaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal finde skæringspunktet med x-aksen til følgende funktionen 

f(x)= -x^2+6x+3 

nogen der kan hjælpe ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunkternes x-koodinater findes ved at løse ligningen

f(x) = 0 .

Hvis funktionen korrekt hedder f(x) = -2·x2 + 6x + 3 , skal man løse en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2012 af cami541a (Slettet)

Indsæt i denne formel:

x=(-b±√(b^2-4ac))/2a

a=-1

b=6

c=3

 

og du får herved de givende værdier på x-aksen:

x=2*√3+3    ∨    x=3-2*√3

som også kan skrives således:

6,464102  ∨   -0,4641016

 

 


Skriv et svar til: f(x)= -2^2+6x+3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.