Matematik

Find f(2) ved udregning og ved aflæsning

26. november 2012 af fisken91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ja som overskriften lyder så er dette her min opgave :

Find f(2) ved udregning og ved aflæsning

Vi har om lineære funktioner i øjeblikket, og selvom opgaven måske ser ret så simpel ud, så ved jeg altså ikke helt hvad jeg skal gøre her?

Er der nogle der i det mindste bare kan give et hint af hvad man skal gøre?

Mange tak på forhånd!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af DrNielsen

indsæt 2 på x's plads :)


Svar #2
26. november 2012 af fisken91 (Slettet)

lol :)

Det som om at der en klap der gået ned her!

Hvordan skriver jeg opgaven op så?
 
Jeg kender jo hverken a, b eller y, så hvordan skal jeg skrive den op ?


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2012 af DrNielsen

a er hældningskoefficienten. Den kan du aflæse, eller udregne hvis du har to punkter:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

b er skæringen med y aksen. Du kan nu opstille en ligning da du ved at

y = ax + b

b kan desuden findes so:

b = y1 - (a * x1)

y og f er begge en funktion. En normal hedder f(x) som betyder 'funktion af x' Hvis du har f(2) har du funktionen af 2, hvorfor du indsætter 2 på x's plads :-)


Skriv et svar til: Find f(2) ved udregning og ved aflæsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.