Fysik

Ti tals procent?

27. november 2012 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Det er kommet mig i tvivl, om hvornår det er en god idé benytte ti tals procent i fysik. Min lærer snakker om at det er vigtigt, men jeg ved ikke hvornår det er relevant at bruge det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. november 2012 af PeterValberg

mener du ikke titals potens ?

som fx   4,321·1012   (bare et tilfældigt eksempel)

 

se eventuelt [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2012 af mathon

                                                 ti-tals procent    --->   ti-tals potens

dvs videnskabelig skrivemåde

                                 0,000045 = 4,5•10-5

                                 1 kg = 6,02214•1026 u

                                  e = 1,60218•10-19 C


Svar #3
27. november 2012 af Chochang (Slettet)

Hov jo... ti-tals potens :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. november 2012 af hesch (Slettet)

10'er potens bliver relevant, når du bruger tid på at tælle nuller, og tælle antal pladser, som kommaet skal flyttes.

En "videnskabelig" notation indebærer, at 10'er potensen er delelig med 3. Fordelen ved denne notation er, at vi har "navne" for disse notationer:  pico, nano, mikro, milli, unit, kilo, mega, giga tera, osv.


Brugbart svar (2)

Svar #5
01. december 2012 af mathon

 

          scientific notation
                                                 alle tal kan skrives på formen

                             t = a·10n    hvor 0<a≤1    og n er hel

 

         engeneering notation
                                                 alle tal kan skrives på formen

                             t = a·10n        n er delelig med 3 tilgodeseende præ- og suffix-systemet

 


Skriv et svar til: Ti tals procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.