Matematik

Reduktion

27. november 2012 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, hvordan løser man denne?

((h*2+h*a)/h)-a


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind med (1/h) i parentesen, forkort, og reducer.


Svar #2
27. november 2012 af Ukenddt (Slettet)

kan man bare det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af PeterValberg

Man løser den ikke, - man reducerer :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er nu ikke korrekt.

(2·h + ha)/h -a = h(2+a)/h - a = 2+a -a = 2


Svar #5
27. november 2012 af Ukenddt (Slettet)

jeg får det til 2.

da man sætter h uden for parentes, og derved går h'erne ud med hinanden og så giver det altså 2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2012 af SimoneLy (Slettet)

Hvor får i h^2 fra??

Hedder opgaven ikke: ((h*2+h*a)/h)-a
Hvordan kan det bare blive til: ((h^2+ha)/h)-a??


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt.

#6 -- Jeg havde også først læst h·2 som h2 (via #3), men det er rettet nu.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2012 af PeterValberg

#7 Sørme ja, - der skete lige en "matemagisk" transformation, hvor plus blev minus

UPS, - sorry #0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.