Matematik

vektorer

28. november 2012 af Fredemus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

jeg har en opgave der lyder sån:

Bestem x og y således at punktet p(x,y,0) ligger på linjen gennem A og B når

A(1,6,4)

B(4,3,-2)

ville bruge parameterfremstilling, men den gav 0=3t men fandt retnings vektoren til:

(AB) =(4-1;3-6;-2-4)=(3;-3;-6)

x=x+3t

y=y-3t

z=0-6t

skal jeg bruge et andet punkt eller hvad gør jeg forkert?

 

mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af mathon

linjens parameterfremstilling

 

                     (x,y,z) = (1,6,4) + t•(3,-3,-6)

hvoraf
                     z = 4 - 6t = 0

                           2 - 3t = 0

                           t = (2/3)


                     x = 1 + 3•(2/3) = 1 + 2 = 3

                     y = 6 - 3•(2/3) = 6 -2 = 4


                     P(x,y,0) = (3,4,0)

 

          

 


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.