Fysik

Wiens Forskydningslov

28. november 2012 af Mathara (Slettet) - Niveau: B-niveau

For baggrundsstrålingen har man med stor nøjagtighed målt at strålingen følger en Planck-kurve svarende til temperaturen 2,725 K. Brug Wiens forskydningslov til at beregne bølgelængden λ_"max"  for strålingen. Hvor i det elektromagnetiske spektrum hører denne bølgelængde til?

Det eneste min bog fortæller mig om Wiens Forskydningslov er følgende:

LAMBDAmax * T = konstant

eller

LAMBDAtidl * Ttidl = LAMDBAnu * Tnu

Det forstår jeg overhovedet ingenting af. Hvordan skal jeg udregne ovenstående? hvad er = konstant??


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2012 af Jerslev (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/Wien%27s_displacement_law


Skriv et svar til: Wiens Forskydningslov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.