Matematik

Stamfunktion

28. november 2012 af hallomedmig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa min opg. lyder:

Bestem stamfunktionen F(x) til f(x)=6x2+2x som opfylder F(2)=30

Her er hvad jeg har regnet: (det gør galt et eller andet sted, men kan ikke finde hvor)
f(x)=6x2+2x

F(x)=6*1/3x3+2*½x2+k

F(2)=30

F(2)=6*1/3*23+2*½*22+k=30

reducere lidt ned

10 + 4 + k = 30

4 + k = 20

k = 16....? og det kan jo ikke passe..
håber der er en der gider at hjælpe mig :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af PeterValberg

f(x) = 6x2 +2x

F(x) = 2x3 + x2 + k

bestemmelse af k:

F(2) = 30
2·23 + 22 + k = 30
16 + 4 + k = 30
k = 10

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. november 2012 af hallomedmig (Slettet)

i F(x), 2x  (2*½x2) hvorfor bliver det kun x?
2*½=1      1*x2 er det ikke x^2..?

 

 


Svar #3
28. november 2012 af hallomedmig (Slettet)

jeg så slet ikke det var i anden -.-'''''
mange tak for din hjælp ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2012 af Euroman28

Bestem stamfunktionen F(x) til f(x)=6x^2+2x som opfylder F(2)=30

Det vil at du først skal bestemme F(x)

  Det gøres let

du indsætter dit punkt F(2)=30 i F(x)

du kan så altid gøre prøve om du gjort det korrekt ved at differentiere F(x), idet F'(x) = f(x).

M.a.o. udregninger er korrekte.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2012 af PeterValberg

#2 og #3

Jeg havde skrevet forkert i første omgang, men fik det hurtigt rettet, - beklager

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
28. november 2012 af hallomedmig (Slettet)

hvordan gør jeg med den her:?
f(x)=2e^x+3

F(0)=4

F(x)=2e^x+3x+k

hvordan regner men så e ud???


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2012 af PeterValberg

e er Eulers tal :-) 

e ≈ 2,71828182845904523536

se dette link

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2012 af Euroman28

doooh som Homer Simpson ville sige.

e er jo et tal som ikke er relevant at regne ud, idet du allerede ved hvad e er. du skal jo beregne k

F(0)=2*e^0 + 3*0 + k = 4

F(0) = 2+k = 4 -> k =2

idet e^0 = 1

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #9
29. november 2012 af hallomedmig (Slettet)

Tak.


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.