Matematik

Sandsynlighed - Monty Hall

28. november 2012 af niko3450 (Slettet)

Hej Alle samme.

Jeg sidder og skriver noget SRP i Matematik og Engelsk og jeg har fået til opgave at bevise Monty Hall problemet, med sandsynligheds beregning.

For jer der ikke kender til det, bliver en spiller præsenteret for 3 døre. hvor 2 af dem indeholder geder og den sidste en bil. Spilleren får lov til at vælge en dør, og når han har valgt døren åbner værten en af dørene (Han er vidende om hvad der er i hvilke døre), som indeholder en ged. Derefter spørger han spilleren om han har lyst til at blive ved sin dør, eller om han vil skifte til den trejde og uåbnede dør.

 

Jeg havde tænk mig at benytte mig af Betinget Sandsynligheds beregning, men jeg sidder lidt fast i produktreglen, og vill sætte pris på, hvis nogle havde tid til at forklare mig det matematisk skridt for skridt.

 

Tak på Forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af SuneChr

Denne klassiker har altid givet anledning til diskussionen, om det for spilleren kan betale sig at holde på det første valg af låge, eller om det er bedre at vælge om. Det kan være svært at forholde sig til de teoretiske ret enkle beregninger, da man intuitivt vel synes, det kan være ligegyldigt, hvilken låge man vælger. Der findes på nettet simuleringsprogrammer, hvor man et stort antal gange kan vælge låger. Men søg på Monty Hall problem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2012 af nielsenHTX

wiki giver en udmærket forklaring se http://da.wikipedia.org/wiki/Monty_Hall-problemet


Svar #3
28. november 2012 af niko3450 (Slettet)

Jeg har søgt alt for længe... Og jeg ved en del om det, men jeg har problemer med udregningerne


Svar #4
28. november 2012 af niko3450 (Slettet)

Ja den giver en analytisk forklaring af problemet, men matematisk er det jo helt hen i vejret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det ville være nemmere uden betinget sandsynlighed.

Han vælger dør nr. 1.

Der er altså P1= 1/3 chance. Værten fjerner en dør. Der er nu 2 døre og chancen for dør nr. 1 er uændret P1= 1/3, da der altid kan fjernes en ged blandt dør 2 og 3.

Der er tilsammen 100% chance for at de tilbageværende 2 døre indeholder 1 bil og 1 ged. Derfor er chancen for at vinde bilen ved at omvælge = 100% - P1 = 100% - 1/3 = 2/3


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2012 af SuneChr

Valg af låge er vel kort og klart, hvor i sansdynlighedsfeltet mellem [ 1/2 ; 2/3 ] vælger man sin låge?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2012 af PeterValberg

God video om Monty Hall problemet, hvor det afprøves [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sandsynlighed - Monty Hall

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.