Fysik

TI-nspire

28. november 2012 af klovnen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er nogle ting, som jeg ikke forstår, og håber, at I vil hjælpe mig med. 

1. Jeg skal indtegn en funktion af typen f(x)=k*v^½ og variere på k så kurven passer bedst til data

2. Derefter skal jeg indtegne usikkerhederne på data, som kan gøres vha. TI Nspire

 

Og jeg aner ikke, hvad de to ting går ud på. 


Svar #1
28. november 2012 af klovnen123 (Slettet)

Og hvordan finder man a og b i en potensfunktion i softwaren, når man har punkterne. Jeg ved godt, at det er PowerReg, men det vil ikke fungere for mig. Jeg kan på lommeregneren men ikke softwaren. 

 

 


Svar #2
28. november 2012 af klovnen123 (Slettet)

Kan man godt få flere funktionsforskrifter i EN graf i Excel?

 

Jeg er ikke så god til det tekniske.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Kender ikke så godt ti-nspire, men på ti89 kan man godt tegne flere grafer i een.

Man kan måske bruge (dot)plot xlist,ylist. Brug evt. help funktion eller søg youtube.

 

Hvis du har skrevet rigtigt, at f(x)=k*v^½  så skal du ikke lave regression, idet den ene parameter jo er kendt, men blot tage gennemsnit, af k, idet k = f(x) / v^½

 Regression bruger man kun hvis man har mindst 2 ukendte konstanter.

 


Skriv et svar til: TI-nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.