Matematik

Undersøg, om grafen for f(x) har en tangent,

29. november 2012 af 98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, :-) jeg har lidt problemer med følgende opgave:

givet: f(x)=x^-1,5-x. Undersøg, om grafen for f(x) har en tangent, der er parallel med linjen l, og bestem i bekræktende fald tangentens ligning.

a) l:y=-2,5x                    b) l:y=-x.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2012 af SuneChr

Undersøg, om f´(x) kan antage værdierne            - 2,5  eller  - 1.


Svar #2
29. november 2012 af 98 (Slettet)

Jeg har fået f'(x)=-1,5*x-2,5-1. skal jeg så bare indsætte -2,5 på x's plads: f'(-2,5)=-1,5*-2,5-2,5-1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2012 af PeterValberg

Nej, du skal løse ligningen


det samme gælder mht  f'(x) = -1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Undersøg, om grafen for f(x) har en tangent,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.