Fysik

Gitterformel?

29. november 2012 af Puppeteer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har ikke sat mig så meget ind i gitterformlen, så bær lige over med mig. 
Jeg skal løse denne opgave, men ved ikke helt hvordan jeg skal komme i gang.
"Beregn afbøjningsvinklen til første orden (dvs. i gitterformlen er n=1), når lys med bølgelængden 460 nm sendes gennem et gitter med gitterkonstanten 2,00*10-6"

Håber nogle kan hjælpe :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at indsætte i gitterformlen

d·sin(θn) = n·λ

Man kender gitterkonstanten d, bølgelængden λ, ordenen n, og kan dermed beregne afbøjningsvinklen θn for n = 1.


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. november 2012 af 1mitstudie (Slettet)

´jeg vil bare lige linke her let forstålig general forklaring

http://www.matematikfysik.dk/fys/oevelser/C_optisk%20gitter.pdf

:-) vi sende en venlig tanke til Erik Vestergaard som jeg ellers har bandet mange gange over :-)


Skriv et svar til: Gitterformel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.