Matematik

Statistik

30. november 2012 af Melina2650 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! Jeg har fået en opgave i statistik og er lidt i tvivl om, hvad det helt præcis er jeg skal

1. In a test on alcohol drivin the police stopped 1500 cars and tested the driver for alcohol. 85 had too much alcohol in the blood to drive a car.

Is it on this basis possible that 8% of all car drivers drive with too much alchol in the blood?(Test that assumption by hypothesis test and by Confidende Intervals)

The police want to be sure that the number of alcohol drivers is less than 8%. What is the smallest number of cars they shall stop in order to be able to reject that assumption?

 

Håber på der er nogen, der vil hjælpe

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det er en binominalfordeling.

n=1500  p= 0.08    find P(x≤85)   og test om denne er større end ønsket konfidensinterval f.eks. 0.05

 

I opg.2 er der en vist en lille fejl... der ikke vist stå "stop" men i stedet "test positive?"

Find det k der opfylder at P(x≥k) < 0.05      Du finder at k=139

husk at P(x≥k) kan regnes som 1 - P(x≤k-1)

Hvis der ikke er fejl i teksten, skal polltiet stoppe mindst 2 spritbillister ud af 2. Det giver bare ikke mening.

Hvis der alternativt skulle stå bevise i stedet for afvise, skal de mindst stoppe 36 lovlydige billister ud af 36.


Svar #2
30. november 2012 af Melina2650 (Slettet)

Tak for svaret, du åbnede virkelig mine øjne der :) i opgave 1 siger du jeg skal finde p(...
Hvordan gør det jeg helt præcist. Er det vha. Hypotesetestning og confidence interval? Hvis ja hvad skal jeg så helt præcist inddrage for der er bare så meget forskelligt

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du vælger selv konfidensinterval. Normalt vælger man altid 0.05. Dvs. at det max. overskrides 1 ud af 20 forsøg.

Hypotesen i opg. 1 er at over 8% kører spritkørsel. Så du tjekker om p>0.05 når x=85. Hvis ja holder hypotesen.

Du skal bruge formlen for binominalfordeling, på http://en.wikipedia.org/wiki/Binomial_distribution  under overskriften

 "Cumulative distribution function". Formlen med sumtegnet. Formlen gælder for ≤ og skal altså summeres fra 0 til 85 på lommeregner/cas.


Svar #4
01. december 2012 af Melina2650 (Slettet)

Hvordan bruger jeg formlen? Den ser lidt ekstrem ud


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.