Matematik

funktionsanalyse kvrod

02. december 2012 af ibber123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej,

hvordan finder jeg f'(x), hvis min funktion ser således ud:

(x)=√(5x^3-3/8 x^2+7x)

(der er kvrod over hele funktionen)

Har prøvet, at ophæve kvroden, ved at sætte den i anden, men hvordan gør jeg???
 

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af nielsenHTX

hvis g(x)=√(h(x)) så er

g'(x)=h '(x)/(2*√(h(x))    da kvadratroden er en sammensatfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:differentiation_81.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2012 af nielsenHTX

#0du må så lige sige præcist hvad du mener er det

f(x)=√(5x^3-(3/8) x^2+7x)      som jeg gik ud fra eller er det

(x)=√((5x^3-3)/(8 x^2+7x)) som mathon er gået ud fra

#1 gælder stadig h'(x) er bare lidt mere besværlig.


Svar #4
02. december 2012 af ibber123 (Slettet)

hov, det må i undskylde - det er denne:

f(x)=√(5x^3-(3/8) x^2+7x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:differentiation_82.doc

Svar #6
02. december 2012 af ibber123 (Slettet)

jeg forstår ikke helt, hvad jeg skal bruge....


Skriv et svar til: funktionsanalyse kvrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.