Matematik

varmeoverføring k-værdien

05. december 2012 af Szadeh (Slettet) - Niveau: C-niveau

HEJ! sidder med denne her opgave til en matematik aflevering jeg har kæmpet med i snart 2 timer. Ville sætte stor pris på alt den hjælp jeg kan få!

Den lyder sådan her:

Varmeoverføringsevnen ( k-værdien, målt i W/m2*grad) for vinduer med to lag afhænger af afstanden d (mm) mellem lagene. For en bestemt type vindue gælder: 

k=5,2*d-0,21

a) (er regnet ud)

b ) hvor mange procent falder k-værdien med, hvis afstanden mellem glaslagene øges med 10%? Og hvis afstanden mellem glaslagene fordobles? 

c) Hvor mange procent skal man øge afstanden mellem glaslagene med, hvis man ønsker at reducere k-værdien med 5%? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2012 af LubDub (Slettet)

Potensudvikling

 y = 5.2 • x-0.21

Generelt: 1 + ry = (1 + rx)a

 b)   x stiger med 10%: rx = 0.10 

            1 + ry = (1 + 0.10)a                      a er kendt

          Find ry

        x fordobles: rx = 1

            1 + ry = (1 +1)a

            Find ry

c)    y reduceres med 5%: ry = - 0.05

            1 - 0.05 = (1 + rx)a

           Find rx

      


Skriv et svar til: varmeoverføring k-værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.