Fysik

tabelværdien

05. december 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har fået en opgave der ser således ud:

• Find tabelværdien og beregn den procentvise afvigelse.

jeg har fundet ud af at jeg skal bruge denne formel:

(målt-tabelværdi)/(tabelværdi*100)=procentvise afvigelse.

Mit målte værdi er 0,7865

Mit problem er bare at jeg ikke ved, hvordan man finder "tabelværdien".

Er der nogen der kan hjælpe mig med det?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2012 af SuneChr

Hvad går forsøget ud på? Hvad har du målt til at være 0,7865?


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2012 af SuneChr

Lad os antage, som eksempel, du har i en række forsøg målt petroleums massefylde og fundet en gennemsnitsværdi på 0,7865 g/cm3.

Slår man op i en tabel over væskers massefylde, kan man finde petroleums massefylde = 0,78 g/cm3.

Så bruger vi din formel  100%·(målt - tabel)/tabel .

Indsætter vi tallene    100%·(0,7865 - 0,78)/0,78  =  0,83% ,  er den procentvise afvigelse fra tabelværdien 0,83 . 


Skriv et svar til: tabelværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.