Biologi

BIOLOGI hjælp <3

06. december 2012 af Julielin (Slettet)

1 ) find ud af hvad det anbefalede energiindtag er for en pige i den alder.

 

25) Hvor mange kJ er pigens energiforbrug på et år? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2012 af argang1997 (Slettet)

Kvinder (60 ± 10 kg) Ved stillesiddende arbejde og regelmæssig fysisk aktivitet i fritiden PAL = 1.9  MJ/dag Ved stillesiddende  arbejde og ingen eller begrænset fysisk aktivitet i fritiden PAL = 1.6 MJ/dag
19-30 år  11.0 (9.7-12.2)   9.2 (8.2-10.2)
31-60 år  10.8 (10.1-11.4)   9.1 (8.5-9.6)
61-75 år   9.9 (9.1-10.6)   8.3 (7.7-9.0)
> 75 år   9.7 (8.9-10.5)   8.2 (7.5-8.8)
Ved regelmæssig fysisk aktivitet menes; Sport eller anden fysisk aktivitet mindst 30 minutter 4-5 gange om ugen.
PAL er det fysiske aktivitetsniveau (Physical Activity Level).
Den lille levnedsmiddeltabel, Fødevarestyrelsen

Er du f.eks en kvinde på 19-30 år og med et fysisk aktivitetsniveau=1.9, da anbefales et dagligt kostindtag på ca. 11 MJ (fra 9.7 til 12.2 afhængigt af aktivitetsniveau)

 

Sådan læser du skemaet
Det er meget individuelt, hvad man bør spise pr.dag. For nogen unge kvinder, vil 11 MJ være for højt. Dette kan udregnes mere præcist af en kostprofessionel.

Derudover angives værdierne i dette skema i MJ, hvilken energibetegnelse man ønsker at anvende er op til en selv.
Der anvendes følgende betegnelser:
kalorie (1kcal = 4,2 kJ)
kilojoule(kJ), (1kJ = 0,240 kcal)
megajoule (MJ), (1MJ = 1000 kJ)
Eksempelvis Creme fraiche 38% er en fødevare med et højt energiindhold på: 1541kJ pr. 100g. (ca. 1,5 MJ eller ca. 370 kalorier)
100g af denne vare efterlader ca.9.500kJ tilbage til resten af dagen.

 


Skriv et svar til: BIOLOGI hjælp <3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.