Fysik

Åben-lukket rør

06. december 2012 af KattenKetty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har målt partialtoner for et åben-lukket rør (reagensglas).
Det har jeg målt vha. reagensglas (åben-lukket rør), LoggerPro, LabQuest boks, mikrofon, målebånd og temperaturmåler.
Har vedhæftet mine målinger og beregninger. Jeg er ikke sikker på, jeg har gjort det rigtigt, da jeg får en afvigelse på 145% ved grundtonen. 

Jeg har beregnet Leffektiv ved at sige: 1*0.6*d+L

Derefter har jeg beregnet de forskellige partialtoner ved at sige:

λ1 = 4/2*1-1*Leff= 4*Leff
f1 = v/ λ1
f2 = 3*f1
f3 = 5* f1
f4 = 7* f1
f5 = 9*f1
 

- Håber nogle vil være så venlige at hjælpe mig.

Vedhæftet fil: Reagensglas.PNG

Skriv et svar til: Åben-lukket rør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.