Matematik

Bestem konstanter.

06. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Jeg har vridet og vendt denne opgave utallige gange, men kan ikke finde på en løsning. Hints?

 

Vedhæftet fil: Konstanter a og b.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2012 af peter lind

Løs ligningerne f(2) = 2 og f'(2) = 0


Svar #2
06. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

f(2)=2 <=> 2=a*23+b*2<=> 2=8a+4b   (1)

f'(x)=3ax2+bx

f'(2)=0 <=> 0=3*a*22+b*2 <=> 0= 12a+2b <=> -2b=12a <=> b=-6a

Og det skal så indsættes i (1) og så kan jeg bestemme a:

2=8a+4*(-6a) <=> 2=8a-24a <=> 2=-16a <=> a= -(1/8)

b=-6*a=-6*(-(1/8))=6/8=3/4

Kan det passe? :) Jeg har gjort prøve, og det ser ud til at være rigtigt. 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2012 af peter lind

Anden linje skal være 3ax2+2bx. Det er sikkert en skrivefejl for du bruger det rigtige nednunder


Svar #4
06. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Ja. Da jeg skrev det over på mit papir, kunne jeg se, jeg havde glemt to-tallet. 
Tusind tak for hjælpen! :) 


Skriv et svar til: Bestem konstanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.