Matematik

Komplekse tal

08. december 2012 af 09xcc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan løser jeg opgaven:

Givet det komplekse tal z=(e^1+(pi/2)*i)/(1-i) 
Angiv z både på rektangulær og på polær form. Angiv desuden modulus og argument for z.

Der er jo tale om en kompleks eksponentialfunktion over et andet komplekst tal??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2012 af Andreww (Slettet)

Multiplicer med (1+i), altså den konjugerede i både tæller og nævner. Der er ingen eksponentialfunktion, - blot tallet e.


Svar #2
08. december 2012 af 09xcc (Slettet)

Hvis det ganges ud, vil det hele ende med at blive nul? 
Er der ikke også tale om en eksponentialfunktion? - det er jo tallet e, opløftet i 1+(pi/2)*i?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tallet er ikke lig med 0. Og, jo, det er den komplekse eksponentialfunktion. Man har

z = e1+iπ/2 / (1-i) = e·eiπ/2 / (1-i) = e·eiπ/2 ·(1+i) / ((1-i)·(1+i))

   = e·eiπ/2 ·(1+i) / 2 = (e/2)·eiπ/2 ·((√2)/2)·eiπ/4

Prøv at regne færdig nu.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2012 af Andreww (Slettet)

#2 

Ja så giver det mere mening. Der mangler et par paranteser.


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.