Matematik

Find manglende vinkler og sider

08. december 2012 af ValkyrieMPIG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

jeg har nogle mindre problemer med en matematik opgave.

Jeg har fået nogle af målene til en trekant og en enkelt vinkel, og jeg skal finde resten, ved hjælp af cosinus- og sinusrelationerne.

Her er målene:

A = ?
B = ?
C = 30

a =5
b = ?
c = 6

Jeg tænkte at jeg skulle starte med at finde siden b, da den kan sørge for, at jeg kan finde de resterende vinkler, men da jeg heller ikke har vinklen B, (ville bruge den til at finde b vha. cosinusrelationerne)  ved jeg ikke hvad jeg skal gøre. 

Nogle gode råd???

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2012 af peter lind

Du kan bruge sinusrelationerne til at finde vinkel A. Det ses af længderne at A ikke kan være stump. Derefter kan du så bruge at summen af vinklerne i en trekant er 180º til at finde vinkel B


Svar #2
08. december 2012 af ValkyrieMPIG (Slettet)

#1


Du kan bruge sinusrelationerne til at finde vinkel A. Det ses af længderne at A ikke kan være stump. Derefter kan du så bruge at summen af vinklerne i en trekant er 180º til at finde vinkel B

Tak for hjælpen. Jeg var gået lidt i stå :)


Skriv et svar til: Find manglende vinkler og sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.