Fysik

Kernefysik - gammakilde

09. december 2012 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej

Hvis man har en gammakilde med en kendt energi i MeV og en halveringstid i s, hvordan kan man så finde frem til N, antallet af kernehnfald? Jeg har allerede beregnet henfaldskonstanten k.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af LubDub (Slettet)

 .. hvad er halveringstiden og energien?


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. december 2012 af mathon

 

                       N = E / Efoton = E / (h·f)

 

Fra en given radioaktiv isotop indeholder γ-strålingen kun ganske bestemte frekvenser, som på denne måde
er karakteristisk for den pågældende isotop.


Svar #3
09. december 2012 af Ristedorte (Slettet)

Det er 137/56Ba*,der har en halveringstid på T½ = 153 s og en energi, E, på 0,662 MeV. 

 

Tak for svaret, Mathon.


Skriv et svar til: Kernefysik - gammakilde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.