Fysik

Vanddybde

09. december 2012 af SaraLin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et ekkolod kan bestemme havdybden. Her sendes et lydsignal ned gennem vandet, hvor det reflekteres fra bunden.

Hvor dybt er der, hvis det tager 0,023 sekunder fra lydsignalet er sendt af sted til det modtages igen?


Lydens hastighed i vand ved 20 °C er ifølge bogen:   1482 m/s

formel: 2*d = v * s

2*d = 1482 m/s * 0,023 s = 17043 m.

 

Jeg har på en anden opgave set dette: 

2•d = (1490 m/s) • (0,85 s) = 633,25 m.

--> jeg kan bare ikke forstå hvordan det kan være, at der i min opgave er kortere tid og meget dybere - hvordan hænger det sammen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af peter lind

Du har en kommafejl i din besvarelse


Svar #2
09. december 2012 af SaraLin (Slettet)

Hvor er jeg dum - det er fordi min lommeregner er amerikansk. Tak :-)


Skriv et svar til: Vanddybde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.