Fysik

Manglende tabelværdi

09. december 2012 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, som kender tabelværdien for frekvensen for en 137/56 Ba*-kilde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det du søger frekvensen for? 13756Ba er en stabil isotop

http://en.wikipedia.org/wiki/Isotopes_of_barium


Svar #2
09. december 2012 af Ristedorte (Slettet)

Altså, som jeg skrev i tråden, som findes på linket: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1276842

 

Har jeg en 13756Ba kilde, som ved henfaldet fra Cs-137 udsender gammastråling med en energi på 0,662 MeV og T½ = 153s. I et forsøg, hvor jeg skulle påvise afstandskvadratloven, registrerede jeg med et GM-rør tælletal som funktion af afstand. Da jeg ikke har flere oplysninger vil jeg beregne aktiviteten først (A = k * N), men jeg mangler N, som Mathon definerede i tråden ovenover. Her skal jeg bruge frekvensen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så kender du jo fotonernes energi E = h·f og kan så finde frekvensen.


Svar #4
09. december 2012 af Ristedorte (Slettet)

Så tror jeg, at jeg kan komme i gang igen. Jeg var ikke sikker på, at frekvensen kunne defineres jf. #3. Tak skal du have.


Svar #5
10. december 2012 af Ristedorte (Slettet)

f = (1,06052 * 10-13J)/(6,63*10-34J*s)*(1,599*10^20Hz) = 2,55772*1040, det lyder markant i forhold til, at 0,20 ng af samme kilde har N = 8,8 * 1011, men kan det passe? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvor kommer din faktor 1,599*10^20Hz fra? Af E = h·f finder man umiddelbart

f = E / h

hvilket i dette tilfælde bliver af størrelsesordenen 1020 Hz .


Skriv et svar til: Manglende tabelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.