Fysik

Opdrift

10. december 2012 af LMSE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mit spørgsmål lyder på:

 

Opdriften af en mælkekarton fyldt halvt op med mælk, når den er i vand?

 

Målene på en mælkekarton er: 19 cm * 7 cm * 7 cm

 

Det er vel noget med:

F = p(rho)vand * Vklods * g


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. december 2012 af hesch (Slettet)

Hvs der regnes med, at vands vægtfylde er den samme som mælks, og der ses bort fra kartonens vægtykkelse:

19*7*7 cm3 = 931 cm3 .

Du kan nu fylde 931/2 cm3 vand i kartonen, før end vandet når op til overkanten, og kartonen synker. Dermed:

Efterfyldt vand vejer 931/2 g = 0,4655 Kg.

F = m*g = 0,4655 kg * 9,82 m/s2 = 4,571 kgm/ s2 = 4,571 N


Svar #2
10. december 2012 af LMSE (Slettet)

Tak

Men er det ikke tyngdekraften vi finder på den måde?


Svar #3
10. december 2012 af LMSE (Slettet)

Aah ups sorry jeg misforstod noget.

 

Men mange tak for dit input :)


Skriv et svar til: Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.