Matematik

Find diagonalen i trapez???

10. december 2012 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder: (jeg har vedhæftet trapezet med målene)

I trapezet ABCD har diagonalen AC længden 8.
Diagonalerne skærer hinanden i P. Beregn længden af PC.
Udnyt at trekant BPC og trekant APD er ensvinklede. 

 

Jeg ved ikke hvordan den skal regnes. :) er der et klogt hjælpsomt hovede derude der kan hjælpe mig :D

 

Vedhæftet fil: Unavngivef.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trekanterne BPC og APD er ensvinklede, og stykkerne PC og PA er ensliggende. man kender skalaforholdet fra de to ensliggende sider |BC| = 4 og |AD| = 10. Desuden kendes |AC| = |AP| + |PC| = 8 .

Man har da

|PC|/(|AC| - |PC|) = |BC| / |AD|

Indsæt det kendte og løs ligningen i |PC| .


Svar #2
10. december 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

hvad er ligningen så?? - hvordan skal det skrives??


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt tallene, og kald |PC| for x, hvis det gør det nemmere:

x / (8 - x) = 4 / 10


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2012 af hbhans (Slettet)

Ligningen står i #1, blot med liniestykker som variable i stedet for x'er og konstanter.


Svar #5
10. december 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

Tusind tak :D :)


Skriv et svar til: Find diagonalen i trapez???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.