Matematik

noget med renter

11. december 2012 af FagNoel (Slettet) - Niveau: 8. klasse

altså jeg har den her opgave for til imorgen og jeg kan ikke rigtig finde ud af det, så, ja hvis du ved hvordan man gør bare skriv et svar eller noget :o) tak

og mit klasse niveau er ikke 8. klasse men 7. klasse

(håber I kan se billedet :/(og ja, min håndskrift er grim, i know))

Vedhæftet fil: nnnfsftnhd 077.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2012 af hesch (Slettet)

Første linie:  3% af 2000 kr. pr år

3% af 2000 kr = 3 / 100 * 2000kr = 60 kr pr. år

Rente i 2 måneder:  60kr / 12 måneder * 2 måneder = 10 kr

Osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2012 af mbs123 (Slettet)

når du snakker om rente og det er procent

 

kan du tage beløbet eks. 2000,-   rente på 3%

= 2000/100   =x (=1%)

=(x*3)+2000  =  3% rente oven i de 2000,- 

 

håber det hjalp
5000kr. 10% rente

5000/100*10 =500

5000+500 =5500 (første afkast)

andet erkast er så 5500/100*10   OSV. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2012 af hbhans (Slettet)

Du kender den årlige rentesats. Lad os kalde den R. Du skal finde renten i et antal måneder. Derfor er det smart at omregne R til den månedlige rente r. Da der er 12 måneder i et år kan man beregne r således:

1 + R = (1 + r)12  

r = 12√(1 +R) -1

Denne størrelse er med tilnærmelse lig med R/12, så regn med r = R/12.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2012 af hesch (Slettet)

#3:  Det er altså 7. klasse.


Skriv et svar til: noget med renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.