Fysik

magnetisme - hjæææælp pliiiize!

11. december 2012 af fiskenumser (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej. opgaven er:

En partikelstråle løber gennem et hastighedsfilter med E=25,0 kV/m og B=0,150 T

a) Hvilke hastighed skal partiklerne have for at slippe gennem hastighedsfiltret?

Efter hastighedsfiltret kommer partiklerne ind i et område med et homogent magnetfelt der også er B=0,150 T og derefter kommer partiklerne ind i et område med detektorer. Der måles et kraftigt signal i en detektor i et punkt svarende til en baneradius på r1=274 cm og et svagere signal i en anden detektor svarende til r2=270,5 cm.

b) Hvilke atommassetal har partiklerne? Antag at der er tale om enkeltladede ioner.

Ionerne registreres som en lille elektrisk strøm i detektorerne.
I løbet af et tidsrum på 5,000 ms så en konstant strømstyrke er på I1 = 248,25 nA og I2=1,75 nA

c) Hvor mange ioner har hver detektor målt?

 

 

hjæææælp pliiiiiize !


Skriv et svar til: magnetisme - hjæææælp pliiiize!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.