Matematik

Beregn vinkel i trekant når stigningen er 21%

12. december 2012 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regner man følgende?

 

En stigning kan også udtrykkes ved størrelsen af en vinkel A.

Beregn vinkel A,, når stigningen er 21%

 

Vinkel B?

Vinkel C = 90

siden a = 21 m

siden b = 97,8 m

siden c = 100 m

 

Mange tak for hjælpen

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2012 af hesch (Slettet)

Hvis du i et x,y-koordinatsystem placerer A i origo, vil A være vinklen mellem x-aksen og linien:

f(x) = 0,21x

f(1) = 0,21

A = arctan( 0,21 / 1 ) = arctan( 0,21)

Opgave B:  Benyt sinusrelationer.


Skriv et svar til: Beregn vinkel i trekant når stigningen er 21%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.