Matematik

stigning i grader til en stigning i procent

12. december 2012 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan udregner man -  en stigning på fx 10 grader - hvad bliver stigningen i %?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2012 af hesch (Slettet)

Hvis "noget" f.eks. stiger fra 55 til 65, så udregnes stigningen ved:

Stigning% = ( Ny værdi - Gammel værdi ) / Gammel værdi * 100% = ( 65-55 )/ 55 * 100% = 18,18%

Hvis nu værdien falder igen til 55, fås:

Fald% = ( 55 - 65 ) / 65 * 100% = -15,38%

Det virker måske underligt, men sådan er det.

Netop temeraturstigninger, målt i grader Celcius er et rigtigt dårligt eksempel, fordi Celciusskalaen starter ved 0ºC ved vands frysepunkt, der i den fysiske verden er et uforståeligt nulpunkt.

Hvis temperaturen stiger, nærmest umærkeligt, fra 0,1ºC til 0,2ºC, findes:

Stigning% = ( 0,2 - 0,1 ) / 0,1 * 100% = 100%

. . .  og det giver jo ikke megen mening.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2012 af YesMe (Slettet)

Du mener vist procentstigning/ændring?

Benyt det, som Hesh har forklaret. Procentændring = (Forskel/Oprindelig)·100%


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2012 af hesch (Slettet)

#2:  Silnul har oprettet flere tråde, indenfor emnet.


Skriv et svar til: stigning i grader til en stigning i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.