Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Tegne SIR model

12. december 2012 af Achoco (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen

Jeg er nu igang med SRP, og har i den sammenhæng brug for at tegne en SIR model.

Jeg skal tegne en model over AIDS forløbet i DK, og lave en teoretisk model over data fra de første par år af AIDS sygdommen.

Jeg ved godt at det ikke er en klassisk SIR model, da man ikke bliver resistens eller immun.

Jeg har følgende differentialligning for S-gruppen:

s'=-0.0133367*s*i

a værdien har jeg fundet ud fra nogle statistikker omkring antallet af gange den gennemsnitlige dansker har samleje, samt hvad chancerne er for at få overført AIDS sygdommen.

Jeg havde kigget lidt på, at sætte b=1, og min t er i år. Derved ville jeg vel få I = antallet af smittede på 1 år, mens R ville blive antallet af folk som har haft AIDS.

Ville så få:

i'=0.0133367*s*i-1*i

r'=1*i

 

Har prøvet at tegne dem, både med nspire og modullus, men kan simpelthen ikke få noget brugbart frem. Får udelukkende fejlmeddelelser, eller kruver (i modullus) som fortsætter i det uendelige...

 

Kan i evt. hjælpe mig?

 

//Achoco


Skriv et svar til: Tegne SIR model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.