Matematik

Mundtlig eksamen

12. december 2012 af efehan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal til eksamen om et par dage, håber i kan hjælpe med nogle guldkorn :)

1. Ligninger og tal
Du skal redegøre for løsning af ligninger og behandle reglerne for løsning af ligninger.
Inddrag forskellige typer af ligninger, og vælg selv eksempler til fremlæggelsen.


2. Procent og rente
Du skal gøre rede for kapitalfremskrivning K = K0 · (1+r)n
Herunder skal du redegøre for fremskrivningsfaktoren, og hvordan man kan finde de forskellige ubekendte i formlen.


3. Procent og rente
Gør rede for begrebet fremskrivningsfaktor.
Gør rede for kapitalfremskrivning og for gennemsnitlig årlig rente, gerne med udgangspunkt i et konkret
eksempel.


4. Procent og rente
Forklar hvordan man lægger procenter til og trækker procenter fra.
Gør rede for begrebet fremskrivningsfaktor, og giv et eksempel på anvendelse heraf.
Gør rede for indekstal.


5. Geometri
Du skal redegøre for beregninger i retvinklede og vilkårlige trekanter.


6. Geometri
Du skal redegøre for beregninger i retvinklede trekanter.
I redegørelsen skal du inddrage beviset for Pythagoras' sætning.


7. Geometri
Gør rede for vinkelsummen i en trekant og for arealet af en trekant.
Gør rede for ensvinklede trekanter, herunder skalafaktoren.


8. Geometri
Gør rede for hvordan cosinus, sinus og tangens kan anvendes til beregninger i retvinklede og vilkårlige trekanter.

9. Funktioner

Gør rede for hvad en funktion er, og giv eksempler på funktioner.
Herunder skal du fremlægge hvad ligefrem og omvendt proportionalitet er.


10. Funktioner
Gør rede for den lineære funktion y = ax + b
Du skal komme ind på betydningen af tallene a og b og på hvordan a og b kan bestemmes.
Inddrag din rapport.


11. Funktioner
Du skal med inddragelse af din rapport redegøre for den lineære funktion y = ax + b
Herunder skal du gøre rede for grafer for lineære funktioner.


12. Funktioner
Du skal med inddragelse af din rapport gøre rede for den eksponentielle funktion y = b · ax
Du skal komme ind på betydningen af tallene a og b og på hvordan a og b kan bestemmes.


13. Funktioner
Gør rede for den eksponentielle funktion y = b · ax
Du skal komme ind på bestemmelse af fordoblingskonstant og halveringskonstant.
Inddrag materiale fra din rapport.


14. Funktioner
Gør rede for potensfunktioner y = b · xa
Du skal komme ind på hvordan a og b kan bestemmes. Inddrag din rapport.


15. Funktioner
Du skal gøre rede for potensfunktioner y = b · xa
Du skal redegøre for formlen Fy = (Fx)a


16. Statistik
Du skal redegøre for statistisk behandling af et større datamateriale.
Herunder skal du komme ind på intervalopdeling, frekvenser, sumkurve og kvartilsæt.
Benyt materiale fra din rapport i din fremlæggelse.


17. Statistik
Du skal redegøre for boksplot.
Herunder skal du redegøre for hvordan man bestemmer kvartilsæt for ikke-grupperet datamateriale.
Benyt materiale fra din rapport i din fremlæggelse


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2012 af PeterValberg

Prøv at kigge på FriViden.dk [ LINK ]

Der er gode videoer om det meste på din liste, forklaret "stille og roligt"
og i et sprog, hvor alle kan være med. 
God inspiration til dine dispositioner.

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Mundtlig eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.