Matematik

Finde a og c i en retvinklet trekant

13. december 2012 af heidihallum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen!

Jeg har fået som lektie at finde siderne a og i en retvinklet trekant.

Opgivede oplysninger: vinkel A = 43, vinkel B = 47 (vinkel C = 90) og side c = 5

Så mit spørgsmål er: Hvordan finder man side a og b når man har fået opgivet én side og vinklerne?

 

Jeg håber på at I kan hjælpe mig!

Hilsen Heidi


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2012 af LeonhardEuler

Du udnytte cosinus og sinusrelationerne.

Gå ind på den nedenstående link. Tag find hovedemnet Trigonometri og derefter cosinus og sinusrelationerne.

http://www.matematikfessor.dk/lessons/index/topic:trigonometri-16


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2012 af peter lind

Brug at modstående katete delt med hypotenuser er sinus af vinklen og/eller cosinus til en vinkel i en retvinklet trekant er hosliggende katatet delt med hypotenusen


Svar #3
13. december 2012 af heidihallum (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Finde a og c i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.