Matematik

ubestemte integaler

25. september 2005 af josefine0 (Slettet)
Angiv følgende ubestemte integraler

a) S (3x^3- 7x^2 + x - 5) dx

b) S (4x^-5) - (1/x^2) dx

er der nogen der kan hjælpe...kan ikke finde ud af disse opg..

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2005 af sontas (Slettet)

Prøv at brug følgende formular til at finde stamfunktion med

1/(a+1)x^(a+1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2005 af Duffy

a) S (3x^3- 7x^2 + x - 5) dx =

3/4x^4 - 7/3x^3 + 1/2x^2 -5x + k



b) S (4x^-5) - (1/x^2) dx =

-1/x^4 + 1/x + k



Hvor der er brugt

S[x^n]dx = [1/(n+1)]*x^(n+1) + k, k E R .

n E Z, n<>-1 ,

for n = -1 er ,(x>0)

S[x^n]dx = ln(x) + k , k E R .



- Prøv så nu selv...


Duffy

Skriv et svar til: ubestemte integaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.