Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Personkarakteristik - Hvad er vigtigt?!

15. december 2012 af kongdaniel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen!

Jeg sidder nu dybt inde i min analyse af Jekyll & Hyde, hvor jeg er nået til noget personkarateristik af Mr.Utterson.

Hvad er vigtigt ved en personkarakteristik? man skal jeg gerne kunne danne sig nogle del konklusioner, eller ihvertfald vise opgaven skrider lidt fremaf??

 

tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2012 af PSXL

Hvad er dit emne/problemformulering?


Svar #2
16. december 2012 af kongdaniel (Slettet)

#1


Hvad er dit emne/problemformulering?

 

Mit emne er Jekyll & Hyde som produkt af sin tid, altså den victorianske tid.

Her har jeg så skulle redegøre for relevante samfundsforhold, hvilket jeg har gjort, og nu er jeg halv vejs i min analyse.

Jeg sidder dog bare lidt og overvejer personkarakteristikken, hvad formålet med den er ud over at beskrive karakterene?


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. december 2012 af PSXL

Nu er det et år siden, jeg selv havde om Jekyll and Hyde, men i den victorianske tid var mændene reserveret og unemotional. Hyde var næsten det her "dyr", den dyriske side af Jekyll, og igennem Hyde kunne han finde sin dyriske side frem - alle sine undertrykte lyster. Der kunne du i hvert fald analysere lidt. Det kunne også være en idé at analysere Dr. Jekylls hus = om hvordan det afspejlede ham.


Svar #4
16. december 2012 af kongdaniel (Slettet)

#3


Nu er det et år siden, jeg selv havde om Jekyll and Hyde, men i den victorianske tid var mændene reserveret og unemotional. Hyde var næsten det her "dyr", den dyriske side af Jekyll, og igennem Hyde kunne han finde sin dyriske side frem - alle sine undertrykte lyster. Der kunne du i hvert fald analysere lidt. Det kunne også være en idé at analysere Dr. Jekylls hus = om hvordan det afspejlede ham.

 

 

Hans hus, kan du uddybe? Det lyder umiddlebart meget interessant.


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. december 2012 af PSXL

Jeg har f.eks. analyseret huset til at repræsentere hvordan Dr. Jekyll og Mr. Hyde er. 
Dingy, windowless structure: symboliserer den hemmelighedsfulde side af Dr. Jekyll. Windowless= han lader ingen se igennem hans facade. Ikke engang sine venner (Mr. Utterson osv.) "blindheden" af vinduerne symboliserer Mr. Hyde's "blindness to his wrongs". 
Mr. Hyde lever i laboratoriet af Jekylls hus, mens Dr. Jekyll lever "up front", hvilket kan symbolisere hvordan Jekyll har besvær med at skjule Mr. Hyde. I "the doctor's cabinet" er der også tre støvede vinduer som er "barred". Det kan symbolisere fangenskaben som Dr. Jekyll føler - han er en fange af sin egen hemmelig - Nemlig at han i virkeligheden er Mr. Hyde. 


 


Svar #6
17. december 2012 af kongdaniel (Slettet)

#5


Jeg har f.eks. analyseret huset til at repræsentere hvordan Dr. Jekyll og Mr. Hyde er. 
Dingy, windowless structure: symboliserer den hemmelighedsfulde side af Dr. Jekyll. Windowless= han lader ingen se igennem hans facade. Ikke engang sine venner (Mr. Utterson osv.) "blindheden" af vinduerne symboliserer Mr. Hyde's "blindness to his wrongs". 
Mr. Hyde lever i laboratoriet af Jekylls hus, mens Dr. Jekyll lever "up front", hvilket kan symbolisere hvordan Jekyll har besvær med at skjule Mr. Hyde. I "the doctor's cabinet" er der også tre støvede vinduer som er "barred". Det kan symbolisere fangenskaben som Dr. Jekyll føler - han er en fange af sin egen hemmelig - Nemlig at han i virkeligheden er Mr. Hyde. 


Mange tak for de svar, det vil jeg helt sikkert inddrage selvom jeg ikke er enig i hvad du er kommet frem til. Men det jo det der er så fedt ved analyse, der findes ingen rigtige svar!

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. december 2012 af PSXL

Nej, præcis. Jeg kan desværre ikke finde rettelserne fra min lærer til den, men så kan du i hvert fald selv danne dig et billede/analyse. Held og lykke!


Skriv et svar til: Personkarakteristik - Hvad er vigtigt?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.