Matematik

hvor mange procent stiger funktionen?

16. december 2012 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for hjlæp til min matematik aflevering. jeg har vedhæftet opgaven. Jeg har lavet den første opgave:

1.)

Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punkterne (2,349) og (20,3211).

Dvs. regne forskriften er
f(x)=1,5129·1,0008x

 

2.)

Men hvor mange procent stiger fuktionen ved en x-tilvækst på 1?

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Svar #1
16. december 2012 af Merly (Slettet)

vedhæftede fil:

Vedhæftet fil:Funktion.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2012 af mette48 (Slettet)

f(x)=1,5129·1,0008x

Hvis x stiger 1 ganges udtrykket med 1,0008

f(x)=1,5129·1,0008x

f(x+1)=1,5129·1,0008(x+1) = f(x)*1,0008

stigning 0,08%


Svar #3
17. december 2012 af Merly (Slettet)

hvorfor er det 0,08% og ikke 100,08%?


Svar #4
17. december 2012 af Merly (Slettet)

jeg har fundet ud af det.


Skriv et svar til: hvor mange procent stiger funktionen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.