Matematik

Nulpunkter til 3.grads: f(x)=x^3+5x^2-29x-105

16. december 2012 af loui823e (Slettet)

Jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave.

Funktionen f(x)=x^3+5x^2-29x-105
har 1. nulpunkt -3
Find de øvrige nulpunkter ved faktorisering.

Er helt lost? Nogle der kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2012 af mathon

da -3 er
(x-(-3)) = (x+3) divisor i f(x)

               (x3 + 5x2 - 29x -105) / (x+3) = (x2 + 2x - 35)

               f(x) = (x+3) (x2 + 2x - 35)   hvoraf du selv finder de sidste to nulpunkter


Svar #2
16. december 2012 af loui823e (Slettet)

Tak men er slet ikke med..


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2012 af mathon

    Løs

             f(x) = (x+3) (x2 + 2x - 35) = 0     dvs
dvs

      faktoriser (x2 + 2x - 35)

 


Svar #4
16. december 2012 af loui823e (Slettet)

Tusind tak, har fundet svaret nu :-)


Skriv et svar til: Nulpunkter til 3.grads: f(x)=x^3+5x^2-29x-105

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.