Fysik

udmåling af spektret fra en hydrogenlampe

17. december 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

Jeg er gået i stå i min opgave ved disse to punkter, kan i hjælpe mig?

- Udmål x og a i en trekant som afbøjningsvinklen

- Udregn bølgelængderne for 3-4 hydrogenlinjer

Hvordan skal jeg regne det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2012 af Thetutte (Slettet)

Regner med du har lavet et forsøg. Her brugte du vel et gitter som du skal bruge nogle oplysninger fra.

 

sin(φ_n )=(n*λ)/d

φ=vinklen til ordnen (n)

n= ordnen som regnes  1,2,3... og er antallet af linje du kommer forbi fra vinkel 0

λ = bølgelænden i den enhed du har d til

d=gitter konstanen, som er afstanden mellem spalteåbningerne. Står som regel på den.


Svar #2
17. december 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

tak, det var lige det jeg havde brug for


Skriv et svar til: udmåling af spektret fra en hydrogenlampe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.